TARİFLER

Açma

Malzemeler:

 

    2 adet ekmek hamuru (fırından alınacak)

    1 su bardağı süt

    1 su bardağı sıvı yağ

    1 çay bardağı toz şeker

    Yarım tatlı kaşığı tuz

    Aldığı kadar un

    Susam

    1 yumurta sarısı

    1 paket margarin oda sıcaklığında

    1 kâse ezilmiş peynir veya zeytin ezmesi

Hazırlanışı

 

Fırından aldığınız hamuru kaba koyduktan sonra içine süt, sıvı yağı, toz şeker, un ilave ederek yoğurun. Yarım saat ılık bir ortamda dinlendirin. Ceviz büyüklüğünden biraz daha büyük parçalar alın. Elinizle açın, 1 tatlı kaşığı margarin ve zeytin ezmesi (isteğe bağlı)  ya da peynir (isteğe bağlı) alıp hamurun içine sürün. Rulo gibi sarın ve ters yöne bükerek simit şekli verin. Tepsiye dizin. Fırına koymadan önce tepsiye dizdiğiniz açmaları 15 dakika dinlendirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve susam serpin. 180oC’de önceden ısıtılmış fırında pişirin.

  • Kalite Tesadüf Değildir.
  • Emin Un

2. Organize Sanayi Bölgesi Vali Muammer Güler Bulvarı

2 Nolu Batı Cadde No: 22 Başpınar/Gaziantep

0342 337 27 77

0342 337 27 34

info@eminsanun.com

Üretim

 

Labaratuvar

Tesis

Faydalı Bilgiler

 

Buğday nedir

Un nedir

Tarifler